Ce analize am facut in timpul sarcinii.

Ce analize am facut in timpul sarcinii.

Intr-un articol anterior povesteam despre intalnirea pe nevazute cu „sarcina”. In acest moment, daca citesti aceste randuri, sigur esti tare curioasa sa afli cum sa ai o sarcina relaxanta timp de 9 luni de zile. Te inteleg pe tine, viitoare mamica, care nu doresti sa treci prin atatea analize, stat la cozi pe la cabinete si tot felul de ganduri „negative” in ceea ce priveste starea de sanatate a copilului din toate punctele de vedere. (in principal neurologic)…si multe alte lucruri care te-ar putea influenta fara sa constientizezi.

O

Asa ca intai de toate, ia-ti o pauza, inspira si expira de 10 ori si hotaraste cu sufletul tau de mama ce vrei sa faci, sa alegi tu ce e mai bine pentru tine, dar si pentru bebe. Chiar este un pont bun pentru momentele in care esti confuza. Repeta de cate ori crezi ca ti-ar fi necesar, draga viitoare mama.

Sa iti povestesc experienta mea de cand am aflat ca sunt insarcinata. Nici macar nu aveam idee ca as fi. Ci sotul meu, a intuit/simtit ca sunt insarcinata. E mai bun la calcule:))). Da, e funny cum ni s-a aprins beculetul de „stai sa vezi ca si tu esti insarcinata”!

Iesisem intr-o seara cu niste prieteni de ai nostri cu care nu ne vazusem de mult timp. Ca sa zic pe scurt, ne-au anuntat ca ea este insarcinata. Bucurie mare! Se uita la mine si imi zice : ” Ce tare ar fi fost sa fii si tu insarcinata, ca sa fie de varste apropiate”.  Am inceput sa rad! Si nu apucasem sa raspund ca al meu sot zice : Pai e posibil sa fie si ea, ca i-a intarziat 2 zile.:))) Am inceput iar sa rad. Si zic: “Bine ca stii tu mai bine cand imi vine si mai ales ca sunt insarcinata.” Si mi-a sugerat sa luam test de sarcina. De la Barza. Zis si făcut.

Ia uite-ma pe mine in baie, așteptând rezultatul testului. Nu știu dacă trecea repede sau greu timpul, dar va zic ca ma trecusera cele mai intense “bufeuri”. Si  testul era cam ….pozitiv! Eu in baie cu testul, el pe hol facand ture si striga la mine : „Zi, e pozitiv, nu? ”

A urmat tăcere din partea mea. Și, zdrang deschide brusc usa, vine spre mine sa îmi  repete râzând : E pozitiv, nu-i așa? Îl privesc pe el, ma uit la test și ii zâmbesc ușor socata, și dau aprobator din cap : Da, este!

Si au urmat țipete de bucurie, poze trimise cu testul la membrii familiei, telefoane pe la prietenii apropiați, etc.  Doamne, ce emoții!

Primul trimestru de sarcina.

Sa revenim la ce analize am făcut in timpul sarcinii, chiar dacă unele le-am făcut de dragul lui. Dar el știe ca îl iubesc.

După ce făcusem testul, am zis ca ar fi ok sa ma programez la un consult ginecologic sa mi se confirme sarcina. Evident ca a fost pozitivă treaba. Și abia după o săptămâna sau doua am ajuns la consult.

Domnul doctor mi-a sugerat sa fac un set complet de analize de sange. Îmi ieșisera chiar bine, mai puțin fierul fiind la limita.

Chiar dacă multe femei iau in aceasta perioada o serie de vitamine, eu am ales sa nu le iau, pentru ca stilul de viața pe care îl am/ aveam este sănătos. Așa ca am optat sa iau doar acid folic.

Bun. Next step. Dublu test sau screening prenatal. El estimeaza riscul unei femei insarcinate de a avea un copil cu anomalii cromozomiale sau defecte de tub neural. Interesant este ca : Testul de screening nu certifica/ infirma anomalii cromozomiale, ci doar trage un semnal de alarma referitor la necesitatea unor teste suplimentare de diagnostic. 

Sursa : https://www.medlife.ro/teste-de-screening-prenatal-dublu-test-triplu-test-cvadruplu-test-si-dry-test-de-trimestru-i-si-ii.html

Trimestrul doi de sarcina.

Încă o data recoltare de sange pentru CMV, TOXO(toxoplasma), Rubella, grupa sanguina și factorul RH.  Totul perfect. De parca nu știam! :)))

Cred ca in total  ecografiile au fost vreo 7-8. Multe. Dacă ar fi fost după mine,  as fi făcut 2 maxim pana la naștere, dar a insistat domnul tata.  Noi oricum suntem conectate cu bebe, din moment ce se dezvolta și ii vorbești constant, vei STI când doarme, când e activ, când sughită sau când face pipi. Vei afla!

Trimestrul trei de sarcina.

In luna a 8 a de sarcina, am mai făcut un set de analize de sange, set de urina și  secreție vaginală.  Toate bune, mai puțin la partea vaginală, ca făcusem candida. Dar am urmat un tratament de 10 zile cu ovule cu lactobacili – Gynophilus. A fost eficient.

Dragele mele, cam acestea au fost informațiile mele legate de sarcina, m-as bucura sa știu ca va sunt utile.

Pentru mine sarcina a fost tare frumoasa, am iubit fiecare moment de gravidenie, mi-am asumat perioada, am conștientizat-o, m-am conectat cu bebe prin muzica, citit, dans, yoga, creativitate. Și a fost înfloritoare. Am strălucit. N-am simțit ca am fost însărcinată, ci binecuvântata!

Astept părerea și povestea ta de mămica sa o facem publică.

Va imbratisez cu drag! Pe data viitoare !

 

Lasă un răspuns