Permis și nepermis in sarcina?

Permis și nepermis in sarcina?

După ce afli ca ești însărcinată…de fapt când ceilalți afla ca ești însărcinată stai sa vezi câte lucruri “NU” ai “voie” sa faci :).

Așa de amuzant mi s-a pare când unii oameni îți spun ca : “Acum ca ești însărcinată bănuiesc ca nu mai faci X, Y, W, etc!?

Pe bune!? De ce nu? Ca doar nu sunt bolnava! Oricum sfaturile sunt gratis și le vom primi întotdeauna. Așa ca e ok sa luam ce ne convine.

Pentru ca titlul se referă la ce e permis și nepermis in sarcina îți povestesc despre ce mi-am dat voie sa fac fără nicio îngrijorare.

Se spune ca in perioada aceasta e indicat sa nu îți vopsești parul, sa nu te dai cu oja, sa nu mergi la sala, sa nu pictezi , sa nu mănânci fructe de mare, sa nu bei alcool, sa nu fumezi, sa nu bei cafea.  Sau sa nu se întâmple in exces  referitor cafea, alcool și tigari. Asta e de înțeles.

Acest “nu” pentru mine a însemnat “da” la toate, mai puțin fumatul și cafeaua.

De ce? Dacă tu ai făcut toate aceste obiceiuri și înainte de sarcina, de ce te-ai opri brusc din plăcerile tale ?

Gandeste-te puțin. Copilul tău este protejat, este in “garsoniera” lui cu uși și geamuri închise foarte bine izolate. Și atunci care ar fi riscul?  Niciunul!!!

Totul e doar in mintea noastră ca poate păți ceva copilul.

Continua sa îți faci unghiile pentru ca nu înghite copilul oja, continua sa îți vopsești parul pentru ca nu ii intra in piele copilului, fa sport in continuare și abdomene dacă vrei sa ai un abdomen fenomenal după naștere, plus ca sportul ușurează nasterea naturală.

Daaa, continua sa pictezi! Mirosul vopselurilor     chiar dacă e mai puternic nu îți intoxica copilul. Eu am continuat sa pictez chiar și cu sprayuri mult mai toxice decât vopseaua și nu s-a întâmplat nimic.

 

Mananca tot ce îți poftește stomacelul, aici ma refer la fructele de mare gătite de preferat mai proaspete :), mai puțin fast-food, brânza cu mucegai și alimente crude. Păstrează un echilibru alimentar mixând între legume crude, lactate,  fructe, ciocolata, înghețată și carbohidrați. Se poate.

 

Și pentru ca sunt atâtea multe lucruri de sărbătorit in fiecare zi, 1-2 pahare de vin, prosecco, o bere sau poate poftești la o tărie, pe cea din urma doar o guști.  Copilul nu se va îmbata. :))) Și nici nu va reacționa violent la vezica ta.

Mie mi-a plăcut  sa beau bere fără alcool. Chiar dacă sunt o împătimită a vinului roșu sec. Vaiii! Da! E chiar recomandat vinul. Mi-l recomand singura de câte ori am ocazia.

Pe final de poveste as vrea sa închei cu o mulțumire către mine. Pentru ca am fost imună la genul acestea de ce anume “sa nu faci”. Chiar ar fi fost trist și frustrant. Și viața este pentru a te bucura de ea chiar și însărcinată. Mai ales atunci! Bucuria aceasta o va simți copilul tău pana in măduva oaselor. Pentru ca va avea o mama fericita și relaxata. Și frumoasa!

Va imbratisez cu drag! Mulțumesc tuturor celor care îmi citesc articolele. Tu femeie, vei fi  mămica minunata! Iar tu ce ești deja mama, ești o femeie de excepție. Unica. Puternica. Blândă. Ești întruchiparea forței feminine.

 

Lasă un răspuns